maanantai 26. huhtikuuta 2010

Kalevan Rastin kakkoskoukkue luottavaisena Tiomilaan

Kalevan Rastin kakkosjoukkueen puolivuotinen valmistautuminen Tiomila-viestiin on tullut päätökseensä. Joukkue on valittu ankarien ja perinpohjaisten karsintojen jälkeen, ja lopulta valmennusjohtaja Antti "Pipo" Harju päätyi seuraavanlaiseen kokoonpanoon.

1. Hannu-Pekka Pukema

2. Mikko Heinonen

3. Kari Varis

4. Simo-Pekka Fincke

5. Timo Mähönen

6. Veli-Matti Lonka

7. Matti Karvonen

8. Akseli Ahtiainen

9. Ari-Pekka Kaivosaari

10. Kalle Rantala

- Joukkue on juuri oikeanlainen sekoitus kokemusta ja nuorta nälkää. Voin kertoa, valinnat eivät suinkaan olleet mutkattomat, lopulta jouduinkin pudottamaan ykkösjoukkueeseen esimerkiksi ranskalaisen Thierry Gueorgioun. Seuramme tasosta kertoo sekin, että saatoimme ottaa Antti Nurmosen matkaanlähteväksi varamieheksi. Antti otti asian tyyneksi, ja jonkunhan se laivamatkakin on hoidettava, kertoi Otaniemestä puheviestinnän kurssilta tavoitettu Harju.

- Arvokisakokemusta joukkueessa riittää. Matti Karvonen juoksi MM-kisoissa jo 1989, Kaivosaari otti PM-viestissä hopeaa 2003, Ahtiainen valmensi Espoon Oilersin salibandyn Suomen mestariksi 2006, Pukema paleltui PM-hiihtosuunnistuksissa 2009, Varis on pitkien hiihtojen Euroopan mestari tältä vuodelta ja Fincke osallistui 2001 PM-kisoihin Haminan terveyskeskuksesta käsin. Lisäksi Heinosen sisko Mari osallistui vuoden 1998 maailmancuppiin, Mähösen sukunimikaima Emmi on erittäin lupaava tulevaisuuden tykki, Lonka kuuluu maankuuluun suunnistusukuun. Rantalan sukunimikaima Maria ei liene esittelyjä kaipaa, Harju jatkoi Dipolin lounaalle ehdittyään.

1. Hannu-Pekka Pukema (Hoube, Puksu, Pukema)

Varma aloittaja. Konetta piisaa, samoin taitoa. Todennäköisesti kärkiletkassa vaihtoon.
2. Mikko Heinonen (Heinonen, Minsa, Heikkonen)

Nostettiin kakkoseen murtuneen käden ansiosta. Tuli toiselta osuudelta keulassa jo 2007, miksei siis tänäkin vuonna?3. Kari Varis (Karppa, Variskari)

Karppa viihtyy suunnistajien porukoissa ja on Lapponian voitettuaan satsannut täysillä pitkään yöhön. Tälle osuudelle valinta oli vaikea, tarjolla olisi ollut myös Jan Prochazka. Lopulta Jan pudotettiin ykköseen taito- ja kunto-ominaisuuksien vuoksi.4. Simo-Pekka Fincke (SP)

Pitkään näytti siltä, että mies putoaa ykköseen. Viimeisten viikkojen aikana kävi kuitenkin selväksi, että tämän kokeneen ketun paikka on ilman muuta kakkosessa.
5. Timo Mähönen (Timppis, Tinke, Jouni, Emmi)

Luontaisesti kestävänä ja taitavana miehenä itsestään selvyys tälle viestin kulminaatiopisteosuudelle...6. Veli-Matti Lonka (Vellu)

Vellu teki tälle kaudelle paluun eli kampäkin. Se paluu ei jättänyt joukkueen johtoa kylmäksi. Mies mahtui kakkoseen vailla turhia spekulaatioita. Nopeuspuolen miehenä lyhyt osuus sopii Vellulle kuin nakutettuna.7. Matti Karvonen (Masa, Mads Garvin, Kakka-Masa)

1989 MM-kisoissa ykkösellä johtanut Masa on tehnyt vakuuttavaa jälkeä seuran sisäisen harjoituspäiväkirjan sivustoilla. Tunteja on enemmän kuin kellään muulla. Vaikka akilles on melkein poikki niin tämä mies ei kehoa armahda saati kuuntele. Sillä noustiin kakkoseen että heilahti.

8. Akseli Ahtiainen (Aksu, Axu)

Osuudet pitenevät, valaistuvat ja miehet kovenevat. Kalevan Rastin kakkosjoukkueella on onneksi asettaa tälle osuudelle kovan luokan mies, salibandykentiltäkin tuttu Akseli Ahtiainen. Tässä kohtaa annetaan kuvan puhua puolestaan ja jätetään mainitsematta päivänselvät asiat.9. Ari-Pekka Kaivosaari (AP, Aapsu, Aapeli, Kaivosaari Pekka-Ari)

Kalevan Rastin toiminnanjohtajana AP oli valinnoissa jopa selviö. Kovakuntoisena miehenä turha laittaa yöosuudelle, päiväosuudella saa varmemmin vertaistaan vastusta. Rullaa päkiällä vaihtoon ja sormi pystyssä totta kai.10. Kalle Rantala (Kalu, Kallendaalen, Randaalen)

Lähimpänä putoamista ykköseen oli tällä kertaa Kalle Rantala. Mies lähti KR:ään hakemaan kehitystä, mutta sitä ei oletettavasti ole tullut aivan toivotulla tavalla. Siksi lähellä putoaminen ykköseen todella oli.Varamies: Heva
Huolto, support: Nurmonen

7 kommenttia:

 1. Joo, looks good. Unfortunately I lost all my photos with my hardisk, so I cannot make same prezentation of first team :)

  VastaaPoista
 2. kiitti vaan sp! t. Kuvan taka-alalla oleva nimettömänä pysyttelevä henkilö.

  VastaaPoista
 3. Oikaisu: Kalevan Rastin toiminnanjohtaja Ari-Pekka Kaivosaaren kuvassa esiintyykin Juuan oma poika, kesäänsä Joensuussa viettävä Peter Wikström. Toimitus ei pahoittele virhettä.

  VastaaPoista
 4. Tiomilasta en tiedä, mut omassa elämässä on tuolla porukalla tainnu tulla muutama liian suuri pummi.

  VastaaPoista
 5. Ja mitähän siekin siitä elämän oikeasta reitistä sitten tiedät?

  VastaaPoista
 6. ainakaan itseluottamusta ei tältä porukalta puutu.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.