tiistai 5. heinäkuuta 2011

KRV 2. päivä

Suuri mestari ja kaikkien aikojen idoli on mennyt pois. Mika Myllylä on ja tulee aina olemaan itselleni kaikkien aikojen kovin jätkä. Suvereeni ykkönen. Muistan jo 90-luvun puolivälissä lukeneeni innokkkasti Juoksijasta Myllylän harjoittelusta. Ohjelmat tekivät kohtalaisen kovan vaikutuksen. Hurjalta se harjoittelu vaikutti, tuohon olisi siis itsekin päästävä. En tainnut päästä.

Oli aina ilo seurata vaisusti sujuneen alkutalven jälkeen tammikuisia SM-hiihtoja. Myllylä ilmestyi paikalle hirmukuntoisena, kukaan ei voinut mitään. Ei puhettakaan, vaikka Isometsä tai Hartsa olisivatkin olleet hyvässä kunnossa. Joskus Myllylä oli ollut kuukauden kipeänä. Ei haitannut, tammikuussa alkoi kulkemaan. Joskus jo Davosissa joulukuun alussa.

Trondheimin maailmanmestaruus oli hieno juttu juuri kestävyysharjoittelun saloihin tutustuvalle nuorelle miehelle. Vesisade, tuhannet norjalaisliput, pipo pois, vetoketju auki. Jevne jäi.

Seuraavana talvena matkustin nuorten SM-hiihdoista Torniosta ja pääsin kotiin joskus puoliltaöin. En mennyt nukkumaan vaan ruvettiin porukalla seuraamaan Naganon olympialaisten 30 kilometrin kilpailua. Sen muistavat kaikki, varmasti kaikki. Isoja lumihiutaleita, huikean rankka profiili. Sen kesti vain yksi mies, Mika Myllylä.

Ramsaun kisoista ei tarvitse edes kirjoittaa.

Mika Myllylää on kiittäminen siitä että itsekin tästä kestourheilusta innostuin. Enkä varmasti ole ainoa.

R.I.P Mika

Kisassa olin tänään kuudes.

5 kommenttia:

 1. Meni semmonen minuutti sen "liput puolitankoon" kommenttisi jälkeen, kun informaatio tavoitti myös meikäläisen. Asiallinen teksti R.I.P

  VastaaPoista
 2. Sattumalta löysin tämän Kainuun rastiviikon osallistuja SP Fincken kirjoitukset. Hauska lukea komeuksiasi kisoista. KOska itse en voi olla paikalla Havukkavaaralla, seurailen GPS-seurannansta ja näistä muista jutuista tunnelmia. Kolmisen kymmentä vuotta sitten olen kolunnut niitä vaaroja siellä. Taitaa olla puuntaimet kasvaneet jo puiksi. Malttia ja vauhtia loppukisoihin toivotan sinulle! OLetko A-M Fincken sukua? terv. ailaf Vuokatista

  VastaaPoista
 3. J Pekkalan sanoin: "Meikäläinen on Myllylän miehiä loppuun asti, sanokoot muut mitä sanoo."
  Näin se on.

  VastaaPoista
 4. Ei mitään ilmaiseksi
  http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=3&ag=17&t=583&a=10417

  VastaaPoista
 5. ailaf: Simo-Pekka on A-M Fincken veli.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.