torstai 6. lokakuuta 2011

Maraton ei räjähtele

Oon taas päässyt harjoitusrytmiin ja sitä myötä lihaksisto on kipeytynyt. Turha valittaa, itehän halusin. Eilen totesin Nurmoselle yötreeniin ajellessamme, että eihän tämä treenisapluuna ole ihan oppikirjan mukainen, mutta menköön nyt tämäm kerran kun kerran harjoitusnarkomania on taas läsnä. Saattaa se toki mennä jonkun muunkin kerran.

Aika paljon on kaikenlaista spekuloitu viikonloppuun liittyen. Millä varusteilla, mitä energiaa, mikä juomasysteemi, mikä sikspäkki kisan jälkeen, kuinka monta videota ja tekstaria kisan aikana jne jne.

Vastaukset tulevat tässä ihan Ensvuonnasitten-tyyliin:

1. Marimekko-huivi, Nike pitkähihainen paita, kalsarit (H&M), lyhyet trikoot (halpis), kompressiosukat New (No) Balance, sateella VJ Ghostrator, kuivalla Inov X-talon, Camelback. Kenkäasia meni ihan pieleen kun nuo VJ:n nappulat kestivät sen kuusi juoksukertaa. Alkaa mennä hermo kyseisen valmistajan kenkiin. Laatu on nykyään erittäin huono, onhan tässä varaa maksella joka kuukausi satasen kenkiä.

2. 4xGutzy- ja 2xDexal-geeli, 1,5 l marjamehua merisuolalla, kourallinen suolapähkinöitä, yksi Flapjack hätävaraksi (yli 500 kcal!) Järjestäjiltä vettä.

3. Camelback

4. Karjala Terwa

5. 0

Lähden matkaan avoimin mielin ja nautiskellen. Mieli on hieman tasoittunut, ja ylivoimaisen reittiennätyksen tavoittelu vaihtunut varovaisempaan taktiikkaan.

Loppuun vielä Tuomo Lehtisen kootut kommentit Tomi Pyylammelle vuoden 2009 Vaarojen jälkeen.


1. Maraton alkaa kolmestakympistä, ei ole merkitystä kuka johtaa kymmenen minuutin kohdalla tai 24 kilsan kohdalla.

2. Maraton ei ole uholaji, vaan nöyrien miesten kilpa. Maraton ei räjähtele.

3. Sairastelun jälkeen elimistö on tyhjä. Silloin pitää matkaan lähteä vielä aavistuksen verran normaaliakin suoritustasoa hiljempaa, ei ylikovaa. Krampit ovat suorassa syy-yhteydessä elimistön neste-, ja mineraalitasapainoon. Päätön kaahaus johtaa jonkin osasen pettämiseen. Niin se vaan on.

4. "Koskaan ei saa keskeyttää" -mantraa hokemalla ei välttämättä pääse maaliin asti. Maraton saa miehen kuin miehen toisinaan polvilleen.

5. Ei kaikki ole paskaa. Yksi kisa se vain oli. Maraton saa mielen matalaksi, mutta onneksi sieltä pääsee aina ylös! Nimimerkillä kokemusta on.

Nämä mielessä!Ja loppunousussa tänne saakka.

1 kommentti:

  1. Puskapalaverit jääneet sitten tänä vuonna sulta väliin. Nuo teesit vaikuttavat kyllä ihan valideilta. Elämystä on taatusti tarjolla, nauti siitä.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.