keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Luontopolulla

Täällä Joensuussa hiihdellään taas. Tässä hieman selvitystä Saariselän lomasta, joka toteutui siis 1.-6.12.2011.

Harjoitteluohjelma toteutui seuraavalla kaavalla: aamulla hiihtoa, illalla juoksua. Ladulla ja juoksureiteillä tuli vastaan ja ohittikin useita tuttuja nimiä. Treenaa ne muutkin näemmä.

to:
ip hiihto v 1.45 23km
i juoksu 0.35 7km

pe:
ap hiihto v 1.22 19km
ip juoksu 0.52 12km (8km 31'40 vk1 hissien ala-asemalta kylille, siellä pari kiekkaa ja lopuksi ylös Kaunispään rinteeseen. Rost tuli vastaan, kiristin siinä kohtaa)

la:
ap hiihto p 2.01 27km
ip juoksu 0.53 12km (10km pm 41'38. Näin Taivaisen(t))

su
ap hiihto v 2.45 34km

ma
ap hiihto p 2.25 31km
ip juoksu 1.00 10km seuraavalla reitillä:

Iisakkipään luontopolku, 6 km, on pidempi rengasreittivaihtoehto Iisakkipään luontopolulle. Polun varrella voi aistia jääkauden läheisyyden, sillä luontopolun opastustaulut kertovat mm. jääkauden jäljistä. Iisakkipään huippu kohoaa 454 metriä merenpinnan yläpuolelle ja reitillä on paljon nousuja ja laskuja. Iisakkipäältä avautuu hienot maisemat. Reitti käy myös Pääsiäiskurun reunalla. Opastustaulujen kieliversiot ovat suomi, englanti, ranska ja saksa. Reitti soveltuu aloitteleville retkeilijöille, mutta vaatii jonkin verran kuntoa. Talvisin polku toimii lumikenkäreittinä. (luontoon.fi)

Kyseessä oli yksi hienoimman fiiliksen treeneistä koskaan. Yksin pimeässä avotunturiin läpi hangen ja tuiskun seurana uusi Nightwish. Siinäpä osui oikea musiikki tuohon tilanteeseen. Parhaat tunnelmat saa yleensä kuitenkin treeneistä, se on todettu ennenkin ja pitää edelleen paikkaansa.

Mukava matka oli siis kyseessä. Lakkamunkit maistuivat entiseen malliin, eikä ylimääräistä stressiä juurikaan esiintynyt. Ei tarvinut edes hiuslisäkkeitä värkätä, niitä ei ajomatkalla Joensuuhun tarvittu.

Linnajuhlat jouduin tällä kertaa katsomaan digipoksilta. Suosikkini löytyy ihan tästä lähisuvusta. Ihan ei velipojan tasolle komeudessa tietenkään päästä, mutta kaikkea ei voi vaatia. Hyvin se meni!

2 kommenttia:

  1. Olet mukavan persu. joltain ikoselta tulee liian kokkarimaiseen tapaan jotain englantisössöä.

    VastaaPoista
  2. Toi Iisakkipään rinne on ihan tolkuttoman hieno myös suunnistusmaastona. Parhaimmillaan elokuussa auringon laskiessa luoteeseen.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.