torstai 8. maaliskuuta 2012

The loneliness of the distanssimatkojen mies

Olin koko viime viikon varsin tehoton. Lakanassa oli tehoton viikko, joten sitä sitten toteutin esimerkillisellä tavalla. Ideana oli varmaankin kerätä voimia maaliskuun tehokkaalle harjoitusjaksolle, tuntuu toimivan ainakin tämän hetken fiiliksen mukaan. Jotkut hiihtäjät käyttävät kuulemma samaa systeemiä, eli ennen lumille siirtymistä otetaan viikko löysästi.

Viikonloppuna ystäväni Elmeri tuli kylään. Perinteenä on ollut, että vuosittaisen vierailun yhteyteen sovitetaan myös jonkun bändin keikka. Tällä kertaa tapetille oli nostettu Nightwishin maailmankiertueen avauskeikka Joensuun Areenalla.

Kävimme päivällä suksimassa isolta kirkolta Lykynlammen perälle ja takaisin. Tämän jälkeen homma lähti käyntiin rannekkeen vaihdolla ravintola Kerubin tiloissa, ja Bar Playn burgerilla parin huurteisen huolehtiessa ruoan alas huuhtelemisesta.

Kauaa ei ehditty kotona saunoa, kun oli suunnattava kohti Areenaa emännän toimiessa juoppokuskina. Lämppärinä soitti Poisonblack, Laihiala kumppaneineen hoitikin tonttinsa asiaan kuuluvalla tavalla.

Itse pääesiintyjän olen nähnyt varmaan kymmenen kertaa. Tällä kertaa tuntui, että bändi on ottanut yhden askeleen ylöspäin. Lavalla oli havaittavissa ns. suuren maailman meininkiä. Esitetyillä kappaleilla ei tässä tapauksessa ole hirveästi merkitystä, pääasiassa soittivat kuitenkin uuden levyn piisejä. Kaikki ne kuulostivat, ja ennen kaikkea näyttivät todella hyviltä. Vaikka ei Nightwishiä siviilissä kuuntelisikaan, niin suosittelen tarkastamaan keikan, mikäli sellainen paikkakunnalle sattuu osumaan.

Keikan alku

Lauantaina suksimme Kolin maisemahiihdossa lähes kolme tuntia. Suolamuikut kömpivät mahaan lähes jokaisella huoltopisteellä. Oli suolaisen nälkä.

Sunnuntaina sapluunaan oli uutuutena otettu 25 kilometrin tiestö. Kiersimme isommalla porukalla vanhan kunnon Ketunpesien lenkin.

Tässä tätä raporttia elostani keväisessä Joensuussa. Elo jatkuu yhä enemmän harjoituksiin keskittyen. Siinä sivussa odottelen (työnimeltään) Simpanssin saapumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.