maanantai 26. tammikuuta 2009

7 days off from running and after that 4 km 14.00

En ole vielä huippukunnossa. Tämän vuoden sapluunaksi valitsin tehoharjoittelun aloittamisen vasta vuodenvaihteessa. Syksyllä itseni kanssa käymissäni keskusteluissa päätin kokeilla tätä taktiikkaa, jotta voisin paremmin saavuttaa nousujohteisuuden harjoittelussa. Näin ollen marras- ja joulukuussa viikon päätreeni oli torstainen pitkä lenkki, yritin juosta aina vähintään 2h15min. Usein meni 2.16.Lisäksi tiistain kakssataset ja lauantain tunti vk-yköstä. Ei noista ykösistä kyllä mitään hyötyä ole, sen sain taas huomata. Kovempaa on mentävä sanon mie.

Määrää tuli tehtyä enemmän kuin ikinä, oltaisko oltu uudenvuoden tienoilla jossain 870 tunnin vuositahdissa. Vauhti oli vaan aika huonoa. Olen tässä mietiskellyt että ettei vaan Joensuun seudulla olisi menty vanhaan miinaan ja aloitettu treenit pikkusen liiankin tarmokkaasti. Ei pitäis järjestää kaatajaisia, on niin kovat morkkikset semmosen jälkeen että pakko alottaa lyönti hetimiten. Kun tähän hullutteluun lisätään hieronnan täydellinen laiminlyönti, jatkuvasti vaivaava alaselkä- pakarakipu sekä influenssa, sain viime viikolla huomata olevani huonommassa kunnossa kuin kenties ikinä. Ei sillä, sitä paremmalta se tuntuu sit kesällä, ajatellaan uuden muodin mukaisesti positiivisesti näitä asioita, eiks jeh!

Tällä hetkellä ja seuraavat pari kuukautta ohjelmassa on aerobisen kapasiteetin kasvattamista 2-3 kertaa viikossa tapahtuvan vk-harjoittelun avulla. Ja ajatuksena on tehdä näitä myös maastossa, sitä varten täytyy pienen ihmisen matkustaa tietenkin etelään. Jos vaikka Riihimäelle menis kuten Rädyn Sepi 1996. Käytännössä ohjelmassa on 1-4 kilsan vetoja, korttelisuunnistusta ja myös muutaman kerran pitkän lenkin päälle suoritettavia vetoja. Maratreenii niinku. Siihen kun lisätään kortinaatiot ja hieronnat ja huoltavat hiihdot niin eiköhän ala Lyytikäinen kirjottelemaan. Parin viikon päästä pitäis juoksussa olla jo eri maku, toivottavasti ei niin hapan kuin nyt.

Asikaisen Rane kyseli männäviikonloppuna jotta mitkä mahtaa olla pm-katsastuskisoja tossa keväänkorvalla. No, kattelin kisawebastosta että eihän siellä mainita asiaa lainkaan. Hehhee, mie tiiänkii mitkä ne on mut en kerro. Ei sit muut osaa olla oikeissa kisoissa.

Tulipas aika pirun nuiva juttu. Ja niitä aletaankin suoltaa tästä lähtien aika usein.

2 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.