tiistai 25. toukokuuta 2010

Ex-urheilijan avoin tilitys: loppuunpalaminen oli lähellä

SPP
Hamina

Suunnistustaukoa parasta aikaa Haminan Myllykylässä viettävä Simo-Pekka Fincke sai huomata keväällä, ettei ihminen, eikä edes hyvä suunnistajaihminen ole kaikkea kestävä kone. Kuten tavallista, pysähdys oli äkkinäinen eikä liiemmin varoitellut tulostaan.

-Kevään korvalla huomasin lomailleeni yhteen putkeen peräti kymmenen vuotta. Aika oli lomaillessa mennyt nopeasti, enkä siinä elämän kiihkeässä rytmissä huomannut lainkaan miten pitkään todella olin ollut tekemättä mitään. Lopullisesti havahduin katsoessani kuvia itsestäni. Olin hyvin väsyneen näköinen, ja kerran jopa kompastuin silmäpusseihini kotonani. Se herätti todellla, kuusen taimi kourassaan Pyhällöstä tavoitettu Fincke kiteyttää traagisen tarinansa.

Viime aikoina julkisuudessa on käsitelty paljonkin opiskelijoiden ahtaan puoleista tilannetta. Eikä turhaan, kursseja järjestetään harvakseltaan eikä opintopisteitä lounaspöydässä istumalla juurikaan kerry.

-Itse katkaisin pitkän lomailukierteen menemällä kahdeksi viikoksi istutustöihin. Mietin pitkään, millä tavoin haluan lyhyen työjaksoni käyttää. Lopulta koin ympäristöherätyksen ja päätin kasvattaa maapallon hiilinielua kahden viikon ajan, Fincke tiivistää.

-Tällä hetkellä vointini on hyvä. Olo on piristynyt ja olen jopa laihtunut muutaman kilon, Fincke kehaisee tiivistäen samalla seuraavan viikon ohjelman:

-Luulen, että tämän kahden viikon työskentelyn jälkeen lomailu maistuu taas hiukka eri tavalla. On kiva aloittaa ensi maanantaina uusi viikko turauttamalla ison käden kahvit, vierailemalla erilaisilla internetsivustoilla ja menemällä kuntosalille rautaa nöyrryttämään. Siitähän päivä jatkuukin mukavasti yliopiston lounaan ja torikahvien jälkeen päiväunille. Sen jälkeen käyn hieman kuntoilemassa, jotta voin illalla vierailla erilaisilla internetsivustoilla tai vaihtoehtoisesti saunoa ja grillata perhepiirissä. Tiivistänkin seuraavien viikkojen ohjelman: aiai, voi pojat voi tytöt,se on kesä. Se on Suomen kesä, Fincke tiivistää kiteyttäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.