tiistai 2. heinäkuuta 2013

Ahvenisen Hölökkä

Läksin ex tempore-tyyppisenä ratkaisuna viime sunnuntaina Ahvenisen hölkkään. Matkaksi oli ilmoitettu 6 km, ja reittiennätyksen haltijaksi tarkistin Hannu Airilan ajalla 19.12. Hiihtäjänä tunnettu Kari Varis oli juossut 19.13 ja kympin spesialistiksi tituleerattu Ari-Pekka Kaivosaari 19.45.

Kisapaikalla tapasin ilmoittautumisjonosta Jukka Keskisalon, Hannu Airilan ja Tomi Pyylammen. Tarkoituksena oli tähän saakka ollut juosta rennosti 4 kilsaa, ja sitten pari viimeistä kilometriä kiristäen. Tiesin Jukan jo ennalta kohtalaiseksi menijäksi, piiritasolla jopa hyvin menestyneeksi juoksijaksi. Lehdestä olin kuitenkin lukenut, että mies oli harjoitellut säästeliäästi, joten voittoa läksin tavoittelemaan.

Lähtölaukauksen pamahtaessa huomasin joutuneeni joukon kärkeen. Ensimmäinen kilometri rauhallisesti 3'25 ja toinen 3'27. Tässä vaiheessa eteen alkoi ilmestyä mäkistä maastoa. Hannun askeleet kaikkosivat jonnekin takamaastoon noin kahden kilometrin kohdalla. Juoksimme Jukan kanssa rinnakkain. Yhdessä jyrkässä alamäessä yritin pullistella, seurauksena vain omien jalkojen jumiutuminen. Ylämäissä saatoin aistia maitohappopitoisuuden nousun.

Neljän kilometrin jälkeen juoksu seurasi totuttua kaavaa, eli Jukka alkoi juoksemaan ja mie jatkoin omaa tasaista menoani. Juoksin viimeiset 1,6 kilsaa 3'15-vauhdilla, ja Jukka meni jopa alle 3'/km. Maalissa eroa oli kertynyt aika tarkallee 29 sekuntia. Jukan aika 18.35 ja mulla 19.04.

Jos ei ole suotu irtiottokykyä niin sitä ei silloin ole. On se nähty aikaisemminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.