torstai 5. maaliskuuta 2009

anonyymille

Tässä uutta juttuideaa, ettei pääse tarinat loppumaan nyt kun makuun on taas päästy. :) Laitappa kuntoilijalle harjoitusohjelmaa Jukolaan! :) Minä ja varmasti moni muukin on nyt taas tajunnut sen tosiasian, että aikaa on enää rapiat 4 kuukautta ja kunto kaikkea muuta kuin hyvä. Kiitos! :)

Jaahas, se on Weckmanin poika lähteny oikein Espanjasta käsin kyselemään treeniohjelmia, annoitko Terolle potkut vai?
Toimin tällä hetkellä mm-tason pyöräsuunnistaja Tuukka Turkan valmennuksellisissa tehtävissä, joten minulla ei ole liiemmälti aikaa paneutua muuhun valmennustoimintaan. Laitan kuitenkin jonkinnäkösen rungon, ikään kuin alkuun päästäksesi.
Kaikkihan riippuu tietysti siitä paljonko ennätyksesi Jukolassa on. Tommonen peruskuntoilija vetää Jukon ehkä neljään tuntiin, isken noin harjoitusvauhdit sitä silmällä pitäen.

Perusperiaatteet:
ma: lihaskunto
ti: intervalli
ke: pitkä
to: kevyt
pe: lihaskunto
la: tv-kova
su: pitkä

Lihaskunto tahtoo sanoa jumppaa. Intervalli voi olla esim. 3*1500m+4*600+5*200. Lähet semmosta 3.30/km liikkeelle ja siitä sitten joka vetoon 5s/km vauhtia kovemmaksi. Voit myös tehdä vanhan liiton 5*1000m ja lähtöhän on viiden minuutin välein, saa tuntua pahalta. Keskiviikkona juokset 2h ja sunnuntaina hiihdät kolmosen. Teet sitten ruskoja sinne väliin ettet tule hitaaksi. Torstaisin otat hieronnan ja käyt vesijuoksussa. Liityt myös avantouintiseuraan ja siellä käyt tehostamassa palautumista vähintään 3 kertaa viikossa. Alat vegaaniksi ja jos sinulla on vaimo/mies niin eroa välittömästi. Näin ollen pystyt harjoittamaan ruumiinkulttuuria täyspäiväisesti ja ilman turhanpäiväisiä napinoita. Jos opiskelet niin älä käy luennoilla vaan ota päikkärit, jos olet työelämässä niin ota loparit heti huomenna.

Kevään tullen teet puolet treeneistä maastossa ja toisinaan myös lamppu päässä. Viikonlopun kova treeni sopii tehdä kilpailun yhteydessä. Toisinaan voit tehdä torstaisin lyhyitä vetoja, esim 20*200m ja sinne puolen minuutin hujakoille ne pitäis liikahtaa.

1 kommentti:

 1. Kiitos! Töistä otin jo loparit tänään mutta vaimolle en ole vielä uskaltanut kertoa. Kyllähän tuo melkolailla poikkeaa omasta suunnitelmasta:
  (maaliskuu)
  ma: -
  ti: -
  ke: jumppa+kuntopyörä, yht 1h
  to: -
  pe: -
  la: juoksua TV 45min
  su: -

  huhti-toukokuu
  ma: intervallit tai TV kova kuntosuunnistus
  ti: -
  ke: jumppa+kuntopyörä, yht 1h
  to: -
  pe: -
  la: juoksua TV 45min
  su: -

  Tuolla oli tavoitteena 400 joukkoon aloitus- tai ankkuriosuudella. Mutta mitään ei tule ilmaiseksi, joten nyt on uusi ohjelma ja uudet tavoitteet. Ja uusi elämä.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.