maanantai 30. maaliskuuta 2009

Veikot voittoon Tanskassa

Hilleröd
Simo-Pekka Fincke


Vehkalahden Veikkojen suunnistusmiehistön onnistunut talviharjoittelukausi kantoi hedelmää kansainvälisen suunnistuskerman perinteikkäässä kauden avaustapahtumassa, Tanskan Hillerödissä suunnistetussa Spring Cup-yöviestissä. Veikkojen valmennusvastaava Jorma Sipilä ei turhaan lähettänyt paikalle nimivahvaa 12 hengen ryhmää. "Annan pojille arvosanan hyvä", raportoi Sipilä keittiöremontin tiimellyksessä.

Mattila avasi vahvasti, Muukkonen jatkoi varmasti
VeVen aloitusosuudella viestiä vei vahvassa fyysisessä kunnossa oleva ex-kyssiläinen Tuomas Mattila. Aina luotettava Mattila ei tälläkään kertaa pettänyt joukkuetovereiden vahvaa luottamusta, vaan saapui vaihtoon kärjen välittömässä tuntumassa luovuttaen viestikapulan Veikoissa debytoineelle metsäntutkijanana Metsäntutkimuslaitoksella työskentelevälle Petteri Muukkoselle.
"Olihan helppoa", silminnähden hyväkuntoinen Mattila tyytyi toteamaan.

Muukkosen suunnistustaito sekä juoksuvauhti tuntuivat riittävän vallan mainiosti, vaikkakin vastassa oli norjalaisen Kristiansandin väreissä juokseva maailmanmestari Daniel Hubmann.
"Ei tehnyt lainkaan tiukkaa, vaikkakaan en ole vielä huippukunnossa", kommentoi tyytyväinen ja helpottunut Muukkonen.


Lehto tarjosi paikan, Föhr käytti sen


Kolmannelle osuudelle Sipilä oli asettanut liukasjalkaisen kymiläisen, Jonne Lehdon. Jonne jatkoi siitä mihin muut olivat lopettaneet, ja eteni öisessä metsässä kuin kello. Vaihtoon Lehto tikkasi toisena, vain muutamia sekunteja kärjessä vaihtaneen Kristiansandin takana.
"Suoritus oli hallittu, joskin kerran katsoin väärään suuntaan", kertoi aina analyyttinen Lehto suorituksestaan.

Veikkojen kasvatti ja vakioankkurin paikan itselleen lunastanut Tero Föhr osoitti, että maailmanluokan suunnistajat hallitsevat sekä päivä-, että yösuunnistuksen. Heti alussa kärkeen karannut Föhr tekaisi yön kovimman yksityisajan, ja saattoi lasketella maaliin tyytyväisenä voittaja-ankkurina.
"Tästä on hyvä jatkaa kohti kolmen viikon päästä suunnistettavaa Tiomila-viestiä. Lähdemme tavoittelemaan voittoa ja uskon sen olevan täyttä realismia", jakoi Föhr kiitosta joukkuetovereilleen.

Ratilainen väläytti

Kärjen takana edenneet Veikkojen kakkos- ja kolmosjoukkue osoittivat, että Kymenlaakson ykkösseuran valmennuksesta vastaavalla Jorma Sipilällä on käytössään laaja materiaali. Erityisesti kolmosjoukkueen toista osuutta vienyt, hiljattain Portugalin lämmöstä kotiutunut Rauno Ratilainen ilahdutti juoksemalla maailmanluokan vauhtia. Myös talven aikana säästeliäästi harjoitellut perusvehkalahtelainen Janne Weckman onnistui suorituksessaan.
"Miehet ovat tehneet koko talven laadukkaasti töitä, ja se näkyy nyt kilpailukauden kynnyksellä. Toivottavasti kunnon ajoitus onnistuu", Sipilä kertoi.

Tiomila päätavoitteena
Spring Cupin jälkeen Veikot siirtyi Ruotsiin harjoittelemaan Tiomilan harjoituskartoille. Lauantaina joukkio palautteli jalkojaan 30 kilometrin lenkillä.
"Juoksimme sen kimmoisilla neulaspoluilla, se vastaa hyvää hierontaa", Föhr perusteli.
"Sunnuntaina ja maanantaina teemme kovavauhtisia yöharjoituksia sekä reitinvalintakokeita. Tiistaille olemme alustavasti kaavailleet kilpauluvauhtia kovempaa suunnistettavia vetoja", hän jatkoi.
Näillä eväillä Veikot suuntaavat kohti kevään kohokohtaa Tiomilaa, sekä myöhemmin kesäkuussa Mikkelin seudulla suunnistettavaa Jukolan viestiä.
"Jukolaan valmistautuminen on oma lukunsa. Aloitamme sen välittömästi Tiomilan jälkeisenä maanantaina", heittää Sipilä vielä loppuun.

2 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.