torstai 2. huhtikuuta 2009

Pitkät lenkit, lyhyet palautukset

Takana on 18 päivän leirijakso. Ensin Italiassa 11 päivää, välissä Turussa suoritettu parin päivän ”palauttelujakso”, ja päälle viisi päivää Tanskassa ja Ruotsissa. Nyt tuuletan aivoja ja koipia Jokikylässä sunnuntaille saakka. Itse asiassa pidin eilen miniylimenokauden. Eli söin karkkia, pitsan ja join pari lonkeroa. Muutoin noudatan ehdottoman tarkkaa ruokavaliota, joka sisältää pääosin jugurttia ja ituja, sekä soijarouhetta. Ensi maanantaina Group Puttonen maestroinaan signores Piponstein, Lakenstein ja Flinckenstein suuntaa kohti Unkarin vuoristoja. Uskon, että tuossa autokunnassa jutun taso tulee olemaan vähintään edustustasolla. Rima on ainakin asetettu merenpinnan alapuolelle. Unkarissa juoksemme myös kaksi kilpailua, keskarin ja nortongin. Ilmeisen kovatasoisia kumpainenkin. Unkarin keikan jälkeen vietän pari päivää Haminassa Junnua ulkoiluttaen, mutta jo torstaina VeVen iskukykyinen ryhmä lentää Ruotsiin. Itselläni on ohjelmassa Elitserienin sprintti, mikäli miut sinne hyväksytään. Voi olla muuten isonkäden kinturi sekin homma.

Edellä mainittu 18 päivää sisälsi harjoittelua pääasiassa kartta kourassa kaiken kaikkiaan 41 tunnin ja 30 minuutin verran. Voimaharjoittelua suoritin 3h30min ja kaikki muu oli juoksua pehmeillä ja kimmoisilla pohjilla. Kilpailuvauhtia etenin 7 tuntia ja 45 minuuttia eli 20 % juoksumäärästä. Nämä kaikki suunnistaen, puhdasta juoksua oli ainoastaan 2*1.8 kilometrin pätkä eräässä treenissä.

Tämän jutunpääpointtina on valottaa hieman talven harjoittelua ja mahdollisia muutoksia edellisiin vuosiin verrattuna. Muutoksia on tullut, eikä pelkästään pakon sanelemana. Parina viime vuotena olen talvisin treenannut melkein kuin juoksija. Päätreeneinä matolla tai radalla vedetyt TV-kovat ja intervallit. Toissavuonna lähinnä sen takia, että olin lopettanut suunnistuksen ja päätin vetää harrastusmielessä hölkkäkisoja. Viime vuonna sen takia koska edellisenä vuonna homma oli toiminut. Niin, eihän sitä pystynyt lopettamaan kuitenkaan. Keväällä 2007 aloitin kauden FinnSpringissä sarjan ollessa H21AL, esimerkiksi Tiomilan jätin väliin koska Vuokatin Rokkikatti järjestettiin samaan aikaan ja se kiinnosti enemmän. Siitä se kuitenkin taas lähti, koska huomasin olevani hyvässä kunnossa. Hyvä niin. Eikä se Rokkikatti nyt niin hyvin mennyt muistaakseni…

Tosiaan. Yleensä on tässä vaiheessa kulkenut toi juoksupuoli varsin hyvin. Vetoja on työstetty joulukuulta lähtien ja askel on ollut kohillaan, siis niinku omaan tasoon nähden. Nythän tilanne on se, että edellinen vetotreeni on tehtynä 21.1. Paitsi että muutama viikko sitten vedin rennosti 4*5’. Mut kuitenkin, täysin erilailla on menty edellisiin talviin verrattuna. Enkä sano että se olis huono juttu ollenkaan, todennnäköisesti parempi tilanne nyt on. Loppupeleissä maastossa kulkee samaan tapaan kuin aina ennenkin, ja vaikkei kulkiskaan niin meikämannella on varaa parantaa suunnistusta aika paljon. Siihen on tehty töitä tänä talvena paljon enemmän kuin ennen, toivottavasti kantaa hedelmää jossain vaiheessa.

Vedoista vielä. Toukokuulla on varmaan aikaa työstellä muutamia hyviä treenejä Siitä sitten sopivasti kunto terävämmäksi ja kohti PM-kisoja. Jukolan jälkeen Italiaan kuntoa ja mäkikulkua hiomaan. 3 viikkoa 2000 metrin korkeudessa seisoo suunnitelmissa ja tällä hetkellä se näyttää toteutuvan. Sen jälkeen on viikko aikaa MM-katsastuksiin. Siellä yritetään tosissaan, yrittäminen on kuitenkin tärkeintä. Onnistuu tai ei.

Ja katsastusten jälkeen alkaa Ilosaarirock. On sielläkii oma tavallaan ihan hauskaa!

Vielä pari kuvaa

Talven viimonen hiihtolenkkiUmbran mettääKukas tää on?Kontinentaalin erikoismies Petr Von MuukkensteinKyssän homotLommoposketMikäs äijä sie oot?Tää saattaa olla Suomen viisain mies. Ihan hyvin.Kuka ei kuulu joukkoon?

3 kommenttia:

 1. Uutta juttua jo! Unkarin kisa-analyysit, leirijuorut jne...

  VastaaPoista
 2. ratilainen ei kuulu joukkoon!

  VastaaPoista
 3. Kyssä suojeltava! Vai olikse Kessi?
  Taustaa: Kyssän hakkuita vastustettiin näyttävillä mielenosoituksilla, joissa luonnonsuojelun kärkinimet kahlehtivat itsensä metsäkoneisiin.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.