maanantai 8. kesäkuuta 2009

F1-forum

Innokkaana formula-fanina tulee vierailtua säännöllisesti F1-forumilla. Sieltä löytyy myös mehevä suunnistusta ja ennen kaikkea Jukolaa koskeva viestiketju. Mielestäni nimim. 160581 on vuosien saatossa heittänyt kohtuullisen kovaa läpyskää tällä muutoin varsin vaisulla foorumilla.
Ja foorumihan löytyy täältä.

Kysymys on ilmeisesti paitsi VeVe-fanista, etenkin Antti Harju-fanista. Heitetäänpä tähän muutama lainaus koskien Veikkoja koska VeVen mieshän mie olen.

Lisäksi Kotkasta napattiin Kymin Suunnistajista Tuomas Mattila ja viimevuodeksi Kouvolan Rastista Jonne Lehto. Jarkko Liuha napattiin aikanaan Jyväskylästä VeVeen. Vähän samaan tapaan kuin Lavialainen Markku Joensuu napattiin mukaan aikanaan ennen kautta 1983.

Ei ainakaan tarvitse sitten ihmetellä kenen käestä on kotoisin Jukolan 2011-kartta. Harju& Weckman vastaa ammattitaidolla siitä osasta. Jos Tero Föhr piirtää miesten radat.

Vehkalahden Veikot tulee lähtemään ykkössuosikkina. Nopeamaasto plus Sveitsin supertykit Marc Lauenstein ja David Schneider takaavat sen ettei Haminalaisia pidä kärjestä pois kuin huono tuuri. Joukkue on rautainen. Tero Föhr (28-vuotias Salo Jukolan suurin sankari), Janne Weckman 31-vuotias (yötykki 100% varma mies"karttaprofessori".) Marc Lauenstein 27-vuotias 2006 voiton missannut Hammaslääkäri (vuosikausien ajan luottoankkuri, nyt menettänyt hieman nopeudestaan. Mutta edelleen piinkova ammattimies), Petteri Muukkonen 32-vuotias (todella arvokas mies), Simo Pekka Fincke 27-vuotias kovanonnen soturi (ehkä juoksuvoimaisin suomalaissuunnistaja.) Jonne Lehto (2006 Jukolan avaaja) Tuomas Mattila (yö-mies, mutta päiväkin käy) Vehkalahden Veikot on ykkössuosikki. Kalevan Rastillakin on kova porukka, Antti "Pipo" Harju, Simo Martomaa, Miikka Hernelahti, Thierry Gueorgiou, Jan Prochazka, Philippe Adamski, ja Tommi Tölkkö.

Vehklahdella on kuitenkin se etu, että ydinryhmä on ollut yhdessä yli vuosikymmenen. Jotkut heistä ovat juosseet yhdessä koko harjoitusuransa. (Tero Föhr ja Simo-Pekka Fincke ainakin. Kuten myös KR:n Antti Harju ja VeVen karttaekspertti Janne Weckman). Vehkalahden valmennus on vuosikaudet jo ollut Jorma Sipilän varmoissa käsissä. Tiomila on vielä valtaamatta, Jukola on kahdesti vallattu. Kolmannen voiton olisi nyt hyvä tulla, koska ensi vuoden 2010 jälkeen. Koittaa vuosi 2011 ja Harjun, Jukola. Se on 100-vuotiaan VeVe:n vuoro toimia Jukolaa järjestäessä täsmälleen 40 vuotta Vehkalahden, Pyhällön ja 19 vuotta Ravijoen edellisen Jukolan jälkeen. Siltä vuodelta ei pisteitä tule, ja lisäksi VeVe joutuu kilpailemaan vuoden 2012 kisassa sillä numerolla jolle Pihkaniskat sijoittuu vuoden 2011 kisassa.


Ei 2010 Jukolassa tule olemaan yhtään sen helpompaa maastoa kuin 1981 tai 1970 oli. Sama maasto, sitä ei kukaan suunnistaja osaa suunnistaa virheittä ollenkaan ei Edes Tuomas Tervo. Vaikka Hyvinkäältä on kotoisin.

Hyvinkään kisaan voi todeta ohjeen, sitä maastoa ei opi edes treenaamalla. Ihan oikeasti, sen maaston osaa ehkä Marko Väisänen ulkoa ja sekin vain pieniä pätkiä.Se on erittäin hidaskulkuista mäkistä maastoa, vielä jos osuu kylmä keli niin se on tosi paha. Virolahdellakin "Junnu" tekee ihan varmasti vaativan kisan. Junnun tuntien fysiikkaa koetellaan niin huipuilla, kuin kuntoilijoillakin. Ravijoen maasto on ihan mukavan mäkistä. Mun kaveri on suunnistanut aloitusosuudet sekä kaatosateessa 1981 Kytäjällä että tulikuumana yönä 1992 Ravijoella ja pitää jälkimmäistä pahempana yöosuuksilla peitteisyyden vuoksi. Mutta pahin oli kyllä Selänpää 1983. Koska se maasto oli kaikille haaste. Vehkalahtihan voitti paljolti kokemuksella 1983. Nuoruus toi voiton 2006.

Reijo Mattinen oli lapsuuden sankareita, tietysti kun tässä Helsingissä on asunut ja saanut seurata Jukolaa niin radiosta (1983 lähtien) kuin myös TV:ssä varmaan niihin aikoihin. Niin Kyllä Rekan tarina Jukolan voiton menetyksineen (1992, 1994 ja 1995) kovan onnen soturina hakee vertaistaan. Aina oli hyviä joukkueita koskaan sitä voittoa ei miehelle suotu. Ei edes Juhla-Jukolassa 1998. Jolloin Rajamäellä viimeksi oli se tosi hyvä joukkue. Mutta kyllä se suurin sankari oli Antin isä Timo Harju. Lähinnä sen vuoksi, että Timolla on edelleen nimissään voittoisien Jukola-ankkurien ikäennätys vuodelta 1983. (36-vuotta!) Ja sen vuoksi, että Timo on niin perusteellinen kaikessa mihin hän ryhtyy.

Jukola käydään Mikkelissä 13-14.6.2009 Kumpikin kisa on tänä vuonna nopeassa maastossa. Ennakkoon Kalevan Rasti on vahvistunut. Jan Prochazkan tulo aloittajaksi ja Aaro Asikaisen kasvamisen miehen mittoihin myötä Tiomilan 26 vuoden takainen voitto saatetaan pystyä uusimaan. Vehkalahden Veikot lähtee kauteen kuitenkin Suomalaisista vahvimpana ennakkosuosikkina. Kalevan Rastin asu on tälläkaudella Punamusta raitapaita. Eli siis punaisella pohjalla Mustat raidat. Valkoista jota Futuren aikana asuissa oli ei enää ole. Vehkalahdella on lähes 1983 vuoden kopio eli hyvin vähän Valkoista ja sekin selkäpuolella. Eli mustavihreä etuosa. Kovista miehistä S-P Fincke on sittenkin kesällä juoksukunnossa, selkäleikkauksen ja pohjelluun rasitusmurtumasta huolimatta. S-P aikoo viivalle tulla vahvempana kuin koskaan. S-P (tulee etunimestä Simo-Pekka)

2006 eroa repi viitisen minuuttia Babptiste Rollier. Mutta peli meni kovaksi kun Tero Föhr rupesi varmistelemaan liian aikaisin. Ja Tero Kettunen lähes tavoitti. Tiedä miten olisi käynyt jos Kettunen olisi tavoittanut saaliinsa. Kalareissu joukkuekaverien kanssa edeltävänä Keskiviikkona vei voimat.

Janne "Junnu" Weckaman tekee nyt elämänsä juoksua! VeVe lähtee kohta karkuteille, tämä alkaa tuntua vuoden 1983 ja 2006 toisinnolta, myös silloin Vehkalahti tuli todella kaukaa takaa. Ja voitti! Junnu on tehnyt miehen työn ja nostanut taas, minulla asenteen tappiin. Tästä tulee vielä todella hyvä, loppussa meillä on heittää vanha soturi Marko Närvä, 2006 Jukolan avaaja Jonne Lehto, ja kaksi viimeistä ovatkin sitten 2006 vuodelta tutut Simo-Pekka " Isän poika" Fincke ja aina luotettava sotaratsu Tero Föhr. Kova kolmikko joka kyllä tämän hoitaa, Juhlat voidaan viettää taas Haminan Torilla vuoden 2006 tyyliin. ja taas samaan tyylin väkeä on kuin pipoa torilla. Kun kaupungissa tapahtuu jotain suurta. Mikäs sen upeampaa kuin kokea se sama tunne toissakesän helteestä uudestaan, vieläpä nyt ei ole helle joten sen pitäisi sopia Markolle ja Jonnelle entistä paremmin.

Syy miksi Jannea kutsutaan "Junnuksi" tulee siitä että uran alussa oli mukana myös isoveli Jani Weckman.
Junnu oli vuoden 1995 Nuorten Jukolan sankari ja nyt 30-vuotiaana ainoa Vehkalahden Veikkojen I-joukkueen naimisiin ehtinyt mies. "Karttaprofessori" teki kyllä elämänsä Juoksun harmi ettei sitä palkittu Jukola voitolla tällä kertaa.

1 kommentti:

  1. Täytyy kyllä olla samaa mieltä, että 160581 iskee mahtavaa tarinaa. Oikeinkirjoitus on sinne päin mutta tunnelma on komeasti kohdillaan.

    Toivottavasti itse Antti "Pipo" Harju lukee nämä. Tsemppiä hänelle. Kuten myös "karttaprofessorille" ja "27-vuotiaalle kovan onnen soturille", ei muuta kuin "asenne tappiin"!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.