maanantai 14. syyskuuta 2009

Siihen selkään kulunutta ilmaisua käyttääkseni

Tänään jatkoin taistelua tempaisemalla fysioterapiaan heti siinä aamutuimaan yhentoista korvilla. Aikansa se äijä tutkaili asioita, kyseli oireista ja teki tepposiaan. Makasin mahallani ja toisen nivusen alta mahtu sormet kevyesti, toinen taas oli hierontapöytää vasten eli lantio vinossa. Arveli että kyseessä voisi olla ristiriitaisia tunteita herättävä SI-nivelen toiminnallinen häiriötila eli lyhyemmin toimintahäiriö. Ilmeisesti lukossa ne oli molemmilta puolilta. Tämän jälkeen kyseinen guru kutsui paikalle avustaja ja sano että mahalles, äläkä laita kieltä hampaiden väliin. Tein työtä käskettyä ja ennen kuin huomasinkaan niin jalkaa nykäistiin samalla kun avustaja paino tosta pakaran seudulta koko painollaan. Sama vielä toiselle puolelle niin homma oli sitä myöten selviö.

Oireet on kuvattu seuraavanlaisesti:

- lantion ylä-keskiosan eli juuri si-nivelseudun kipu on tavallisin
- pakaran kipu
- ristiselän kipu (ristiselällä tarkoitetaan lanneselän alaosaa eli ns L4-L5-S1 nikamavälien kipua. Kun SI-nivel on heti L5-S1 välin facettinivelten alapuolella on luonnollista että si-nivelkipu voi heijastua myös ristiselkään - ja samalla myös diffuusisti alaraajaan. Toisaalta paljon tavallisempaa on, että L 4-5-S1 välien kipu heijastuu SI-niveleen, koska esim L 5 - S 1 välistä lähtevät S 1 hermojuurten dorsaaliramukset hermottavat myös SI-niveliä. Tämän vuoksi tehdään usein vääriä si-nivelkipu-diagnooseja kivun tuntuessa si-nivelen alueella vaikka se lähteekin L 5-S1 välistä.
- nivuskipu kun kipu heijastuu si-nivlestä etupuolelle eli nivuseen
- öisin kääntymiskivut lantiossa
- selinmakuulla si-nivelkivun puoleisen alaraajan suorana noston voimattomuus-kivut
- istuessa kivuliaan si-nivelen puolelta kuormituksen keventämistarve.

Aika tarkalleen ne sattuu mun vaivoihin. Erityisesti tuo kääntymiskipu öisin.

Kyseisestä hommasta on taitettu peistä paljonkin. Jos en väärin muista niin vanhassa kunnon ollitoivola.comissa siitä aikanaan luin. Ite en tiiä muuta kun kävely tuntu paljon paremmalta heti käsittelyn jälkeen. Mielenkiinnolla jäämme seuraamaan seuraavia päiviä. Sain siihen selkään, siis todellakin siihen selkään, vielä uusia liikkeitä jotka parantaa rangan pienten lihasten toimintaa. Siellä löyty häiriötä.

Mielenkiintoinen homma kertakaikkisesti. Aiheesta voi lukea esim. täältä

Ei muuta kun hoidot jatkuu ens viikolla.

8 kommenttia:

 1. http://www.kuntonetti.org/index.php?sivu=150

  VastaaPoista
 2. Hyvin pitkälti sama tilanne täälläkin. Tarttis vaan jonku joka runnois sen kohilleen.. Toinen nivunen on maassa kun makaa mahallaan ja toisen alle menee helapää-lenkki. oirelista reilun vuoden ajalta hyvin paikkansapitävä; lonkka-, alaselkä-, issias- ja akilleskivut, juoksijanpolvi lihas- sekä luukalvon tulehdus. kaikki oikeassa jalassa..

  VastaaPoista
 3. Mulla oli vuonna 2000 samanlaista. Tuli kymmenkunta diaknoosia ennenkuin kävin kiropraktikolla.Olo oli hoidon jälkeen täysin erilainen mitä ennen. Tuli juostua kuitenkin vuodenverran puolikuntosena!
  Onnea toipumiseeen.
  -Salme-

  VastaaPoista
 4. Kävin OMT-fysioterapiassa Jouni Hyvärisellä. Meni toi parempaan suuntaan mut ei nyt mitään dramaattista ihmeparanemista sentään. Pitää katella mikä on ens viikon tilanne. Nää on näitä IRC-sukupolven vaivoja. Ite tosin en edes omista tietokonetta eli sen ääressä ei tule sen kummemmin röhnötettyä huonossa asennossa. Voihan se olla että aika parantaa tai sitten ei paranna.

  VastaaPoista
 5. Elä helvetissä anna ajan parantaa. Kierrät nyt vaan noi kiropraktikot/kansanparantajat... joltain se apu löytyy... Voittaa paskan panon se tunne, kun selkää ei enää satu.

  VastaaPoista
 6. Voittaa muuten vähän paremmankin...

  Ei kuitenkaan mitään selkärankareumaa sattuis olemaan?

  VastaaPoista
 7. Suottaapi tuo olla vaan suottaapi olla ettei ole. Ainakaan toivottavasti. Väliaikatietona mainittakoon että nyt on alkanu menemään parempaan suuntaan.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.