perjantai 18. joulukuuta 2009

Kuumaa on ja kosteaa kuin Mombasassa

Arki Afrikassa sujuu kuin unelmissa. Viikonpäiviä tai kellonaikoja ei tarvitse pahemmin seurata. Herätys kuuden aikoihin, aamupuurot ja kahvit naamariin, ei huilia ja lenkille. Lenkkimaastothan ovat Afrikan parhaimmat rekisteröidyt maastot.


Tasaista juoksualustaa ei löydy ollenkaan. Maasto kumpuilee koko ajan ihanasti ylös alas, mutta mäet ovat mukavan juostavia kun vain mies on kunnossa, ja onhan se. Alamäissä ohuempaa ilmanalaa ei huomaa lainkaan, MTV3:n kiekkoasiantuntija varmaan toteaisi "hengästymättömyys on tosiasia". Sykkeet ovat samalla tasolla kuin kotimaassa. Tämä on fakta, sillä pakkasin sykevyön käsimatkatavaroihin. Kellään muulla tänne saapuneista urheilijoista laukut eivät tulleet perille. Ensimmäinen päivä kuluikin urheilu- ja vaateliikkeissä Angsti Itävuolle kerrastoja keräillessä.


Takaisin päivärytmiin. Aamupäivän lenkin jälkeen muut kokkailevat minulle lounasta. Iltapäivällä taas lenkkarit jalkaan ja menoksi. Ennen illallista vielä kahden tunnin hieronta. Elimistö on sopeutunut korkeaan ilmanalaan täydellisesti, lihaksisto toimii ja öisin uni maittaa. En tarvinnut edes maltillista alkua, vaan saatoin siirtyä heti harjoitteleen kovempaa.

2 kommenttia:

  1. Kerranki vaikuttaa, että olet alkanu elämään urheilijan elämää. Hei herätys! Ei tämä ole sun elämä.

    VastaaPoista
  2. Ei olekaan. Se on Anjalan..

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.