keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Fincke pettyi hallikauteensa

SPP
Lissabon


Tälle kaudelle Kalevan Rastin punamustat ylleen pukenut Simo-Pekka "Juudas" Fincke joutui pettymään Portugalin länsirannikolla Figueira da Fozin mäntymetsiköissä sekä hiekkadyyneillä juostuissa suunnistuksen hallikauden osakilpailuissa. Kovin odotuksin matkaan lähtenyt Fincke arveli juoksun kulkemattomuuden johtuvan pääasiassa huonosta juoksukunnosta.

-Lisäksi vaatimattomiin tuloksiin vaikuttaa heikohko suunnistustaito, kertoo Lissabonin kansainväliseltä lentoaseman lähtöselvitysalueelta tavoitettu Fincke

-Muutoin asiat ovat kuitenkin reilassa. En ole vielä huolissani, helmikuu on aina helmikuu. Sen jälkeen tulee maaliskuu ja sitten huhtikuu.

-Asiat kyllä analysoitiin valmennusjohdon kanssa tuoreeltaan kilpailujen tauottua. Eikä turhaan, sillä tuloksiakin saatiin. Anal yysien pohjilta laadittiin seuraavat johtopäätelmät kevään harjoitusjaksolle:
1. suunnistusvirheiden poistaminen
2. juoksuvauhdin parantaminen

- Uskon että olemme nyt oikealla tiellä. Edellä mainittujen asioiden toteutuessa uskon löytäväni nimeni tuloslistoilta entistä ylemmäksi sijoitettuna.

Fincke kertoi olevansa vieläkin shokissa maailman valioiden vauhdista.

-Hirvittävän kovalta se tuntuu! Kaiken kaikkiaan olen menettämässä mielenkiintoni koko lajiin. Kilpailu on nykyisin niin kovaa etteivät lahjattomat voi enää pärjätä edes suunnistuksessa. Mielestäni onkin aiheellista kysyä, onko tässä mitään laitaa?
Kansainvälinen suunnistusliitto voisikin miettiä jonkinlaisia tasoitusmenetelmiä meille huonokuntoisille.

Pettymyksen keskelläkin Fincke pystyi kuitenkin katsomaan tulevaisuuteen ja erityisesti muutaman kuukauden kuluttua odottavaan varsinaiseen kilpailukauteen.

-En ala näitä kilpailuita murehtimaan tämän enempää. Kesällä tavoitteenani on pärjätä erityisesti norttonkilla. Se on normaalimatka, klassinen. Ja se on kylmä fakta!

-Huomenna aloitan jälleen uuden harjoitusjakson. Se sisältää pääasiassa treeniä sekä lepoa. Sopivassa suhteessa toki.

-Maaliskuu huipentuu Bulgarian leiriin. Sinne lähtee ilmeisesti mukaan myös joitakin vatussiryhmän siipeilijöitä.

1 kommentti:

  1. Höhöh. Kuulostaa kyllä pahasti siltä että punamustilla pupujusseilla mono nousee, mutta yritetään heivata surkeaa kuvaa julkisuuteen vastustajan hämäämiseksi. Muualla taas on kompassiin integroitu levysoitin, joka soittaa Narvanmarssia sykkeen funktiona. -FunkyMonk

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.