perjantai 4. marraskuuta 2011

Harjoitusnumerot 2011
Harjoituskausi 2011 on takanapäin ja tässä yksinkertaista tietoa harjoittelusta. Tunteja näyttäisi tulleen 489h ja alaosat. Kilometrejä juosten 2606 ja suunnistaen 903. Hiihtoa 1162km. Vaellusta 45km. Kaikkiaan siis 4716 kilsaa. Pyöräily loppui kuin seinään, tuloksena 0 kilsaa (vrt. 2010 yli 3000km). Hetkeäkään en ole satulaan kaivannut.

Tehoharjoittelun osuus on vk1 5%, vk2 7% ja mk 1%. Yhteensä siis 13%, mitä pitäisin kohtalaisena. Voimatreeniä tuli koko talven ajan kohtalaisen runsaasti, mikä näkyi parantuneena juoksuvoimana maastossa.

Huomion arvoista on se, että helmikuun jälkeen melkein kaikki kovat treenit on tehty suunnistaen. Tasamaalla kovaa juoksua on vain muutama kerta, nekin lyhyitä 200m vetoja. Luulisin, että jatkossa kannattaa toimia samoin, koska tulokset olivat harjoitteluun nähden varsin hyviä.

Määrä on aika heikko. Yli 15 tuntia harjoittelin kahdella viikolla. Alle 5h tärähti mittariin 10 viikolla ja nollaviikkoja tuli kokonaista kolme kappaletta. Tarkkaavaisimmat lukijat saattavat huomata viikkojen 10-15 kohtalaisen huonon harjoitusjakson. Teki hyvää siinä kevään korvalla.

Ensi kaudella tavoittelen taas kuuttasataa tuntia ja juoksumäärä noussee reilunpuoleisesti. Selän takia painoharjoittelua karsitaan ja samoin loikkia. Portaissa ongelmat eivät vaivaa, joten niitä mennään sitten ylös ja alas. VK-harjoitteluun tulee parempi rytmitys ja selvä nousujohteisuus. Siinä niitä mitä on uuden koutsin kanssa spekuloitu.

Kaiken kaikkiaan tästä tuli pitkä kausi. Ei ruvennut kuitenkaan painamaan, koska patoutumia oli päässyt syntymään edellisten kausien aikana. Tällä viikolla olen kuitenkin huomannut pienen henkisen väsymyksen oireita. Rupean toteuttamaan ahkerasti harjoitusohjelmaa, kunhan tunnen itseni tuorevoimaiseksi.

Ja nyt, laskujeni mukaan yhdettätoista kertaa: ENS KAUEL!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.