maanantai 21. marraskuuta 2011

PK-kauden alku alkaa nyt

Lepokausi on onnellisesti takana, ja tänään aamulla painoin sarvat jalassa menemään. Into piukassa, kuten aina.

Kulunut kolme viikkoa vietin siis hieman rennompia aikoja. Viime vuosina olen joutunut niin monesti aloittamaan pohjalta, etten halunnut ajaa kuntoa liian alas. Se on karmea tunne kun peruslenkkikään ei kulje yhtään minneen, ei kiitos enää semmoista mikäli mahdollista. Lisäksi ajatuksena on olla läpi talven kohtalaisen hyvässä kunnossa, olen analysoinut useiden lajien osalta asian niin, että ihan sama missä vaiheessa ukko nykäistään viivalle niin kunto on aika lähellä huippuiskua.

Harjoittelin siis kuluneet kolme viikkoa siten, että vähensin määrää ja lopetin pitkät lenkit. Sen sijaan kovat treenit tein totuttuun malliin, ja ainakin nyt tuntuu siltä, että kunto ei pahemmin ole edes tippunut. Hyvä tilanne lähteä eteenpäin, kerrankin. Eikä vammoja ole.

Jätin pois kaikki pientä ahdistusta aiheuttavat jutut, kuten lihashuollon. Ravintokin oli hieman totuttua rasvaisempaa. Treeneissä en viitsinyt pahemmin verrytellä.

No, se siitä. Tässä uuden valmentajani Jarmo Tonderin laatima ohjelma pk-kauden alkuun (sisältää pääharjoitukset, lisäksi tehdään tietysti päivittäin kevyt lenkki).

Ma: kevyt 5-15km (lihaskunto)
Ti: VK1 rento 6-8km, 2km kevyttä alkuun ja loppuun
Ke: TV eli perusmättö 10-12km
To: kevyt 5-15km (hermottava puntti)
Pe: VK1 rento 8-12km tai VK2 6km. kevyet alkuun ja loppuun.
La: TV eli perusmättö 10-12km
Su: Pitkä eli 30+ juosten, hiihtäen 3h+

Mikäli satut liikkumaan Joensuussa niin lenkkiseura kelpaa.

5 kommenttia:

 1. Yksi pitkä lenkki viikossa PK-kaudella? Ei sillon ennenvanhaan kyllä, mutta toisaalta tulokset oli huonommat kuin sulla joten tsemppiä ja onnea!

  VastaaPoista
 2. Aika hyvältä pohja näyttää...määrää vain liian hintsusti.

  VastaaPoista
 3. Jos toi päivittäinen kevytlisälenkki on esim aamusella 5-10km maantie ja tosta pk1-ohjelmasta lähetään progressiivisesti liikkeelle, niin veikkaampa ettet kestä. Toivottavasti olen väärässä. Jos kestät niin puolen vuoden päästä kun pk loppuu ovat vasta ratkaisevat viikot edessä. Juokse kaikki kevyet huuhtelevasti. 70-lukulainen.

  VastaaPoista
 4. Hyvin pettyneenä on todettava että blogitekstin innostamana yritin molempiin numerotiedustelusta löytyviin numeroihin soittaa huomisen pitkän lenkin seuraa. Ei vastausta.Kerrankin olisi ollut helppoa vauhtia tarjolla. Ei näin.

  VastaaPoista
 5. Ja laji oli suunnistus? Mitalistit vetää vielä maastossa.
  Suomessakin.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.