tiistai 9. lokakuuta 2012

Viimeinen viikko ennen seuraavaa

Maratonprojektin virallinen harjoitusosuus kesti tasan kaksi viikkoa. Viimeinen treeni viime viikon keskiviikkona oli 20 kilometriä juoksua siten, että joka toinen kilometri suunniteltua maratonvauhtia, ja joka toinen kevyttä. Juoksin siinä kohtaa kolmessa päivässä 79 kilometriä, ja jalka oli tuossa treenissä jo melkoisen nihkeä.

Torstaina juoksin vain yhden kevyen lenkin, samoi perjantaina. Viikonloppuna olikin sitten perinteikäs mannareissu, eli karkeasti tarkasteltuna perjantaina autossa istumista, lauantaina pellolla seisoskelua, lyhyt kisa ja kännit, sekä sunnuntaina autossa istumista. No, maraton painaa päälle, joten humalluin laivalla vain kevyesti. Olo oli siltikin sunnuntaina väsynyt, eli sama olisi ollut juoda sievää tahtia. Itse kisahan sujui muitta mutkitta. Juoksin KR:n joukkueessa viidettä osuutta yhdessä Miikan, Hannun ja Jeren kanssa. Lähdin meistä viimeisenä, mutta onnistuin nousemaan matkan aikana piikkipaikalle. Sijoitus osuudella toinen. Joukkueenakin kisa meni mielestäni yläkanttiin, kun sijoituimme neljänneksi. Kolmas sija olisi tällä koostumuksella ollut otettavissa, mutta ei yhtään enempää. 

Tämä viikko meneekin sitten kevyesti lenkkeillen ja voimia ruumiiseen sekä sieluun keräten. Edessä oleva savotta alkaa jo kutkutella mukavasti. Toisinaan juoksua odottaa paljonkin, useimmiten lähinnä ahdistaa ja pelottaa. Uskon kuitenkin, että selviän maaliin saakka, vaikka sitten vähän huonommalla ajalla. Vaikka en varsinaisia maratontreenejä montaakaan tehnyt, niin huomasin, ettei kyseessä ole mikään järin kiva harrastus. Senpä vuoksi hyvä juoksu olisi nyt paikallaan, ei sitten tarvitsisi enää koskaan maratonia juosta.

Hevoskuurin ansiokkaan ennakkojutun mukaan viivalla on sopivasti ukkoja, jotka ovat takoneet matkan välille 2.30-2.40. Tähän sektoriin tähtään, joten vetoapu maistuisi mikäli sitä sattuu olemaan tarjolla. Mäksä juoksi pari vuotta sitten 2.33, ja Haldin jolkotti samoihin reilu viikko sitten Berliinissä. Katsotaan pystynkö samaan, vai miten käy. 

Pikkuisen on tässä alkanut pelottaa, ettei vain tule nyt ahneuksissaan vedettyä itseään täysin piippuun. Ensi vuonna olisi kiva olla iskussa, eikä mitään loppuunpalamista tähän nyt kaipaisi. Marraskuun aion ottaa kevyesti, mutta joulukuun alussa on syytä olla valmis aloittamaan nousujohteinen harjoittelu, minkä tähtäimenä on asettaa huippukunto heinäkuuhun 2013. Eikä haittaa, vaikka kulkisi jo aikaisemmin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.