tiistai 19. tammikuuta 2010

Hiihtäjät on OKOlen tehnyt viime aikoina mielenkiintoisia harjoituksia. Sunnuntain analfinger-training with Jan Rohaska oli hänelle hyvin perinteinen pitkä lenkki, mutta minulle aivan uusi tuttavuus. Yleensä Jan tekee nämä harjoitukset Thomas Dlabajan tai Jan Sedivyn kanssa, toisinaan seurana saattaa olla myös Jan Zelezny, Thomas Prokes tai Emil Zatopek. Kyseessä oli siis speeding up in the upphills-tyyppinen ratkaisu. Juoksimme Pyytivaaralla neljä kiesiä reilun vitosen latua, ja parin kilsan ylämäki aina kovvaa. Joopa joo, rankkaa mutta ihan hyvän tuntunen systeemi. Tänään tehtiin Areenan tartanilla juoksuharjoitus 2*2km+2*1km+2*500m. Itselleni kyseessä oli eräänlainen testi, joka varmisti sen tosiasian että aerobinen kapasiteetti parani neljän viikon aikana ainakin vähän. Huomenna käyn verikokeissa, toivottavasti olis silläkin sektorilla hyviä uutisia.

Kohtahan tässä alkaa kissanpäivät olympialaisten muodossa. Ne taitaakin sattua sopivasti Portugalin leirin kanssa samoihin aikoihin. Täytyy sitten vain suunnitella omat treenit sen mukaan ja jättää yötreenit väliin. Eipä mulla ole mitään lamppuakaan että se ratkeaa sen myötä se asia.

Olis se kyllä paha jos tulis keskivertosyndrooma. Oireena voi olla keskivertoauto, vaikka joku Ford Focus tai vastaava. Yleensä ei asuta keskustassa eikä maalla vaan jossakin lähiössä, Joensuusta voidaan mainita vaikkapa Keski-Niinivaara. Asunto ei ole pieni eikä iso, vaan kerrostalossa 60 neliötä. Sitten pitää olla tietenkin koira, semmonen keskikokoinen. Ei iso, ei pieni. Jotkut keskiverroimmat antavat koiralle vielä harrastuksensa nimen, eipä tulis itselläni mieleen nimetä koiraa Suunnistukseksi. Jos keskivertosyndroomaa harrastava juoksee, hän juoksee tietenkin keskimatkoja. Niissä kun ei vaadita nopeutta eikä kestävyyttä. Keskivertosyndroomaa sairastavien kilpailutulokset eivät kuitenkaan ole keskimääräsisiä, ne ovat ihan reilusti huonoja.

5 kommenttia:

 1. Sun koira olis tietenkin nimeltään Bar Play tai Tarkalleen. Istu Tarkalleen siinä!

  VastaaPoista
 2. sulla oli hei toi Ramones paita päällä tiomilan paluulaivan diskossa ootas nyt 3 tai 4 vuotta sitten. se päällä kännissä kattelit kun S.Haajanen näytti tanssiliikkeitä

  VastaaPoista
 3. Toi on aika kova spekulaatio, mutta varmaan ihan totta. En tosin ollut kännissä kun en käytä. Aika hyvä muisti sulla kuka sitten lienetkin.

  VastaaPoista
 4. kyllä se oli hei niin, että SP on näyttänyt muuvssit ja mää oon koittanu apinoida. Edelleenki vedän niillä opeilla, kun ei pysy mukana tossa nopeasti muuttuvassa liikehdintämuodissa. Kaikenmoisia kairoja sun muita nykyään.

  -S. Haajanen

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.