maanantai 3. syyskuuta 2012

Puolikas maratooni

Lähdettiin Joensuusta oikein porukalla juoksemaan tietä Kuopioon. Itse olin lyönyt nimeni puolikkaalle maratonmatkalle, koska olen hieman ajatellut osallistuvani SM-maratonille lokakuun puolivälissä, ja siinä tapauksessa edellytyksenä on b-rajan alitus. B-raja on muuten huikea 1 tunti 17 minuuttia. 

Rivakammat tiejuoksut ovat loistaneet kesän harjoitusohjelmasta poissaolollaan. Juoksua on tullut kuitenkin harrastettua lähes päivittäin. Koska kunto on tuntunut viime aikoina hyvältä, niin arvelin puolikkaan maratonin hoituvan tuosta noinikkäästi ihan vaan heittäen. Tavoitteena ei ollut mitata maksimaalista ennätysaikaa, vaan saada kokemusta kokonaista maratonia silmällä pitäen. Eli eka 16 kilsaa suurin piirtein 3.30/km, ja siitä sitten viimeinen vitonen kiristäen. 

Lähdin rennosti matkaan, mutta ensimmäinen kilsa alamäkeen meni silti 3.13. Sen jälkeen vauhti vaihteli korkeuseroista riippuen 3.30 molemmin puolin, keskiarvon asettuessa lähelle edellä mainittua vauhtia. Juoksu tuntui hyvältä, ei juuri hengästyttänyt, eikä happoa tullut. Tunne, minkä arvelen olevan täysinäisellä marathonilla lähellä oikeaa. 

16 kilsaa tuli täyteen, laitoin silmät kiinni ja tuuppasin menemään. No, vauhti nousi aika tarkkaan sen 10s/km. Juoksin hieman päälle ja alle 3.20-vauhdilla lopun. Tällä taktiikalla Seiko pysähtyi lukemiin 1.13.04. Sivuilla on jotain brutto- ja nettoaikoja, niistä en mittään tajua. 

Kokemuksena puolikas oli ihan kohtalainen. Harkitsen nyt kuitenkin vielä sitä SM-kisaa, ei se nyt kuitenkaan mitään aivan uskomattomia fiiliksiä tarjonnut. Tulipa ainakin todistettua, että tällaisilla kansallisen naisten kärjen tuloksilla voi suunnistuksessa saavuttaa tänä päivänä SM-mitalin. 70-luvulla kaikki oli toisin, silloin KAIKKI juoksivat alle 1.10. Paitsi että eihän silloin mitään puolikkaita juostu, silloin juostiin kokonaisia. Nyt on onneksi nyt. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.