tiistai 4. helmikuuta 2014

5


Nono, melkein 164 kilometriä tuli tallusteltua juoksunomaisin liikkein. Tuntuman mukaan tässä on pidemmän päälle vähän jo liikaakin juoksua. Palautuminen alkaa nimittäin jäädä vajaaksi, koska en ehdi levätä riittävästi.

Tärkeimmät harjoitukset olivat seuraavat:

  • Tiistaina Kaivosaaren kanssa 16 kilometriä reippaasti 3'39/km
  • Perjantaina 4x3km, palautus 2min. Vauhti 3'40->3'25
  • Sunnuntaina 33 kilometriä, sisältäen 8km 3'40/km
Siellä se iso haaste jo väijyy. Pariisin maraton, ja aikaa on vähän, liian vähän. Aika paljon tulee mielessä pyöriteltyä sopivaa vauhtia, mutta tässä vaiheessa se on vielä vähän turhaa. Harjoitusviikkoja on alla vasta 5 kappaletta, joten toivon mukaan kunto paranee paranemistaan ollen niin hyvä kuin se vain voi olla päivämäärällä 6.4.2014.

Jos juoksisin maratonin ensi sunnuntaina, niin lähtisin ehkä 3'40-3'45 -vauhdilla yrittämään. Sehän ei vielä tuo tavoiteltua tulosta, joten töitä on jatkettava. Maraton tähtäimenä on siitä hyvä, että se ajaa kyllä lenkille. Jos alkaa lintsaamaan, niin voi alkaa risomaan jo ennen kahtakymppiä. Ja alkaahan se joka tapauksessa, mutta onneksi jossain 35-40 kilometrin paikkeilla on kuulemma tarjolla viiniä. 

Nyt alkaa harjoitusohjelmaan ilmestyä myös hieman kovempia vauhteja. Eiköhän se siitä.

Joku jos on näitä juttuja lukenut, niin saattaa ihmetellä, että onko se nyt lopettanut suunnistuksen. En ole. Maraton nyt vain tuntui olevan sopiva tavoite keväälle, kun nilkka ei oikein anna vielä suunnistaa, eikä leireilykään kovin laajassa mittakaavassa ole mahdollista. 7.4 alkaa keskittyminen suunnistuskauteen entisin tavoittein, toivottavasti huippukuntoisena ja suunnistusnälkäisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.