sunnuntai 18. lokakuuta 2009

RAHAT

Laitoin mainoksia blogiin. Saattaahan ne jotakuta ärsyttää, voi laittaa sitten kommenttia asiasta. Mutta idea on semmonen että noita mainoksia kun klikkailee niin siinä samalla tukee blogistiikkainsinöörin eloa ja urheilua. Jos niitä ei huvita klikkailla niin sitten ei klikkaile. On se niin yksinkertaista.

Nyt on taas lähdetty hakemaan uusia keinoja selkäkipuihin. Myllärisen Jani soitteli lääkehöyryissään tuossa vähän aikaa sitten ja sano että "nyt sie meet saman tien apteekkiin ja ostat Bodyflex Combi-nimistä tuotetta, ja sit veät ekstra neitsyt-oliiviöljyä ja sellast settii". Ei auttanu, ostettava oli. Bodyflexistä sanotaan:

Ravintolisä nivelten jäykkyyteen ja tukikudosten hyvinvointiin.

Sisältää 7 tehoainetta:
Nokkosta, kalkkia, inkivääriä, vihersimpukkaa, msm, magnesiumia ja D-vitamiinia.

Nokkonen
on monikäyttöinen kasvi, joka poistaa lievästi nesteitä. Sitä on käytetty kansanperinteessä mm. nivelten hyväksi. Nokkonen on hyvin ravintorikas sisältäen runsaasti mm. piitä, kalsiumia, kaliumia sekä C- ja B-vitamiineja.

Inkivääri
on ollut Kiinassa suosittu rohdos ja nykyään myös paljon käytetty nivelten hyväksi.

Vihersimpukka
sisältää erityisen paljon eikosatetraeenihappo-nimistä Omega-3 -rasvahappoa, joka vaikuttaa suotuisasti erityisesti nivelten turvotuksessa ja jäykkyydessä sekä lihasten toimivuuteen.

MSM
on tärkeää terveiden lihasten, nivelten, nivelsiteiden, jänteiden ja luiden muodostumiselle ja niiden normaalin toimintakyvyn ylläpitämiselle. Se estää tulehdusreaktioita estämällä prostaglandiini- ja prostasykliinisynteesiä. Se myös vähentää ruston kulumista ja edesauttaa ruston uudelleen-muodostumista sekä vähentää arpikudoksen muodostumista.

Kalsium, magnesium ja D-vitamiini
toimivat tärkeinä luuston rakennusaineina.


Viime perjantaista lähtien olen syönyt Rantsun suosituksesta Lyrica-nimistä lääkettä. Siitä taas turinoidaan seuraavia asioita:

LYRICA kuuluu lääkeaineryhmään, jonka valmisteilla hoidetaan epilepsiaa, neuropaattista kipua ja yleistynyttä ahdistuneisuushäiriötä aikuisilla.

Perifeerinen ja sentraalinen neuropaattinen kipu: LYRICALLA hoidetaan hermovaurion aiheuttamaa pitkäaikaista kipua (neuropaattista kipua). Perifeeristä neuropaattista kipua voivat aiheuttaa monet sairaudet, esimerkiksi sokeritauti tai vyöruusu. Potilas voi kuvailla kipuaan kuumottavaksi, polttavaksi, sykkiväksi, vihlovaksi, viiltäväksi, teräväksi, kouristavaksi, särkeväksi, kihelmöiväksi, puuduttavaksi tai pisteleväksi. Perifeeriseen ja sentraaliseen neuropaattiseen kipuun voi liittyä myös mielialan muutoksia, unihäiriöitä, väsymystä, ja se voi vaikuttaa fyysiseen ja sosiaaliseen toimintakykyyn ja yleiseen elämänlaatuun.

Epilepsia: LYRICALLA hoidetaan tietyntyyppistä epilepsiaa (paikallisalkuisia epilepsiakohtauksia, jotka joko ovat tai eivät ole toissijaisesti yleistyviä) aikuisilla. Lääkäri voi määrätä sinulle LYRICAA epilepsian hoitoosi, jos tilasi ei pysy täysin hallinnassa nykyisellä hoidollasi. Ota LYRICAA nykyisen hoitosi lisäksi. LYRICAA ei ole tarkoitettu käytettäväksi yksin vaan sitä käytetään aina yhdessä jonkin muun epilepsiahoidon kanssa.

Yleistynyt ahdistuneisuushäiriö: LYRICALLA hoidetaan yleistynyttä ahdistuneisuushäiriötä. Yleistyneen ahdistuneisuushäiriön oireet ovat pitkäaikainen suhteeton ahdistuneisuus ja huolestuneisuus, joita potilaan on vaikea pitää hallinnassa. Yleistynyt ahdistuneisuushäiriö voi aiheuttaa myös levottomuutta, jännittyneisyyttä tai kyvyttömyyttä rentoutua, nopeaa uupumista, keskittymisvaikeuksia, mielen tyhjäksi pyyhkiytymistä, ärtyneisyyttä, lihasjännitystä tai unihäiriöitä. Nämä oireet ovat korostuneempia kuin jokapäiväisen elämän aiheuttamat stressi- ja rasitusoireet.


Epilepsiaa miulla ei ole, muut kylläkin. Tota täytyy ilmeisesti vetää pikkusen pidempään ennen kuin se tehoaa jos tehoaa. Kuurin aikana on kaljan juominen kielletty mikä tietysti on hieman harmillista. Toisaalta päässä heittää nyt melko mukavasti, noitten tabujen sanotaan aiheuttavan huimausta ja totta on. Nytkään en näe tätä tekstiä kunnolla. Juhuu, aika hyvä fiilis!

2 kommenttia:

  1. Kyllä sujuu kaljan juonti Lyrican kanssa. Ei tullut mitään normaalista käytöksestä poikkeavia sivareita, vaikka pikkaisen tissuttelikin...

    Lääkkeen tehosta en sitten osaa sanoa. Viime vuonna napsin jotakuinkin 116 nappia, tiedä sitten auttoiko, mutta tulokset luin syksyllä taululta. Semppiä!

    VastaaPoista
  2. Vedä nyt vaan mukisematta kaikkee, kyl joku noist tropeista alkaa tehoomaan.
    -m

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.