sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Uusi kausi, uudet kujeet

Vai on joillakin ollut morkkis! No, voin kertoa että tällä sektorilla sellaisesta ei ole tietoakaan. Vietin menneen viikonlopun Kauden Kaatajaiset hyvin rauhallisesti ja tein lenkkiä päivitäin. Toisilla on tahdonlujuutta, toisilla taas ei.

On tullut se päivä, jolloin harjoituskausi virallisesti alkaa. Itselläni on perinteeksi muodostunut marssia kirjakauppaan ostamaan ruutuvihkoa. Nykyisenä intternettiaikana on kaikenlaisia nettiharjoituspäiväkirjoja mutta olen yrittänyt väkisin pitää perinteista ruutuvihkoa mukana kuvioissa. Speguloin mielessäni että niitä on sitten vanhana ukkkona mukava tarkastella samalla kun imeskelee piippua kiikkustuolissa keinuen. Ensimmäiset merkinnät löytyvät vuodelta 1992. Hiihtoa näyttäisi tulleen 759,2 kilometriä. Eka hiihtolenkki on tehty 28.11 ja viimeinen Ylläksen maisemissa 8. huhtikuuta. Juoksuharjoittelu on aloitettu hyvissä ajoin 22.3 seitsemän kilometrin lenkillä, aika 50 minuuttia. Huhtikuun 28. päivä on vedetty ensimmäisen kerran testirata, aika silloin 8'39, toukokuun 4. kunto on mennyt eteenpäin. Aika silloin 8'31. Tähän loppuvat merkinnät. Vuodesta 1997 lähtien merkinnät löytyvät jokaiselta päivältä tämän vuoden MM-katsastuksiin saakka, siihen ne sitten katkesivat, vain alkaakseen uudelleen tästä päivästä lähtien.

Tulevalla kaudella tavoittelen päasiassa vesijuoksun vähentämistä. Tänä vuonna on ollut kaksi pitkää loukkantumisjaksoa, talvella rasitusmurtuma ja nyt tuo selkäasia. Altaassa olen viettänyt aikaa liikaakin, ei enää huvita. Mitta on täydellisen täysi. Pakko sinne on silti vielä mennä, ei pysty vieläkään pelkästään juoksemalla treenaamaan. Tämän kauden suunnitelmat aloitin jo syyskuun alussa ja nyt ne alkavat olla valmiina. Puuttuu vain terveys jotta pystyisi ne täydessä mitassaan toteuttamaan, uskon että se vielä löytyy. Huomatkaa, olen pyrkinyt muuttamaan ajattelutapaa positiiviseen suuntaan. Siinä myös yksi uudistus, depressiv orienteering on mennyttä kautta. Olen puhunut asiasta useiden henkilöiden kanssa mutta yksi neuvo on jäänyt mieleen: pitäisi pysyä fressinä myös talven aikana ja kun pohjatkin ovat kunnossa niin määrään ei tarvitse keskittyä. Näin ollen yritän keskittyä mahdollisimman hyvin viikon kahteen tai kolmee päätreeniin. Se olkoon kultainen ohjenuorani ja pysyköön mielessä myös helmikuun kiihkeinä aikoina! Olisi mukava kirjata ruutuvihkoon hieman useammin että "kulki mukavasti". Ehkä homma olisi silloin myös nautittavaa, viime kaudella urheilu oli oikeastaan yhtä tervan- ja viinanjuontia.

No niin, suuntaan aurinkoiseen pakkasaamuun harjoituskauden ensimmäiselle lenkille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.